Ústí chce být černým koněm play-off, touží po extralize

11. únor 2013

Už jen tři kola zbývají odehrát v základní části první hokejové ligy. Pak přijde vrchol sezóny. Nejlepších osm týmů si to rozdá o dvě vstupenky do extraligové baráže. Zatímco v minulých letech bylo pravidelně za největšího favorita označeno Ústí nad Labem, letos bude Slovan útočit ze zadních pozic. Aktuálně mu totiž patří třetí místo.

Ústí muselo osekat rozpočet na polovinu, i proto není postup do extraligy pro vedení klubu prioritou. Úkolem číslo jedna bylo v této sezóně vylepšit finanční situaci a to se podle předsedy představenstva Jana Dragomira daří. "Ekonomicky jsme na tom po delší době líp, rozhodně líp než loni. Podařilo se nám některé věci vyřešit a sehnat nové partnery. Ztrátu jsme nějakým způsobem snížili," pochvaluje si Dragomir.

Ten by rád viděl tým opět ve hře o postup do nejvyšší soutěže. "Baráž asi by nám docela slušela. Hráčům jsem řekl, že jsou dobrý, podávají kvalitní výkony, a měli bychom být do druhého místa. Z toho vyplývá, že baráž bychom měli udělat," prozradil ústecký šéf ambice Slovanu.

Podobně mluvil také generální ředitel klubu Jan Klobouček. "Cíle jsou prodrat se do finále a v baráži udělat zázrak z Lake Placid, kde amatérský univerzitní tým z Ameriky vyhrál olympiádu. Věřím, že když kluci uvidí, že je to na nich, že jim věříme, tak se semknou a budeme černý kůň a podaří se nám nějaký opravdu hezký výsledek," přeje si Klobouček.

Odvážné plány Lvů ale může nabourat vývoj v tabulce, ve které se na první místo protlačila Olomouc a klidně se může stát, že Ústí by už v semifinále mohlo narazit na Mladou Boleslav, tedy na největšího favorita soutěže, se kterým letos čtyřikrát prohrálo.

Základní část první hokejové ligy skončí v pondělí 18. února. Play-off pak odstartuje o tři dny později ve čtvrtek 21. února.

autor: dak
Spustit audio