Turisty povede krajem aktualizovaná mapa cyklostezek

11. únor 2013

Karlovarský kraj uvádí v pořadí už sedmé aktualizované vydání mapy svých cyklostezek. Ty nabízí podrobný popis lokality včetně upozornění na zajímavosti s ní spojené. Materiál navíc obsahuje vyznačení areálů a cyklotratí vhodných pro in-line bruslaře. Lidé v letácích také najdou kontakty na infocentra, údaje o přepravě jízdních kol nebo půjčovnách.

Cyklomapa v nákladu šest tisíc kusů bude k maní v infocentrech nebo na veletrzích a výstavách zaměřených na cestovní ruch. Karlovarský kraj za něj zaplatil 107 tisíc korun.

K nově vyznačeným trasám v mapě patří například trasa vedoucí chebskou pánví z Lubů do Nebanic k páteřní cyklostezce Ohře. Další nová trasa vede z Kynšperka nad Ohří přes Tuřany do obce Dolní Žandov, Salajna. Mapa byla doplněna také o dvě trasy tzv. Ostrovského ronda či nové úseky v Teplé, od kláštera k rybníku Betlém.

Páteřní Cyklostezku Ohře představuje obyvatelům a návštěvníkům regionu Karlovarský kraj také prostřednictvím propagačního DVD, které kromě trasy zachycuje regionální památky i zajímavosti v blízkosti jednotlivých úseků.

autor: Pavla Sofilkaničová
Spustit audio