Penaltový mistr z Litvínova udolal Pardubice

13. únor 2013

Hokejisté Litvínova se i po reprezentační přestávce udrželi na správné vlně. Bodovali pošesté za sebou, vyhráli potřetí v řadě. Ve včerejším utkání 47. kola porazili na svém ledě Pardubice 3:2 po samostatných nájezdech a pojistili si průběžné šesté místo.

Chemici potvrdili, že nájezdy jsou jejich bravurní disciplínou. Letos v nich mají skvostnou bilanci 7:0. "Je to super vizitka, jak pro gólmany, tak pro střelce a pro celý tým. Super bilance," pochvaluje si litvínovský brankář Pavel Francouz.

Dlouho byl zápas nervózní, rozhodčí často vylučovali a hra byla rozdrobená. "Je to na prd, nemůžete se dostat do tempa. My chodíme i na oslabení a je to unavující, když se pořád hraje takhle," přiznal útočník Vervy František Lukeš, že nebylo snadné se dostat do tempa.

Navíc hosté byli pořádně zakousnutí, dřeli nadoraz. "Pardubice hrály dobře, hrály dobře bránily střední pásmo. Když jsme chtěli přecházet jeden na jednoho, dobře to pokrývaly a jezdily do brejků. Strašně vyrovnaný zápas," tvrdil Lukeš.

Pardubice šly tvrdě za body, poznal to i brankář Francouz. "Bylo to vyhecovaný od začátku, od rvačky. Oni mají typy hráčů, kteří drze chodí do brankáře. Dokonce tam na mě hodili obránce, i tam do mě někdo najel. Trochu jsem měl strach, protože po otřesu mozku jsem náchylnější na tyhle věci. Ale cítím se dobře, takže je to v klidu," řekl Francouz.

S ohledem na výsledek není překvapením, že byl po zápase spokojený. "Je to pro nás vzpruha, protože po přestávce je to jako nový začátek. Nechci to zakřiknout, ale desítku bysme měli snad mít a teď se budeme rvát o tu šestku. Věřím, že když do toho dáme všechno, mohlo by to vyjít," uvedl.

autor: dak
Spustit audio