Desítka postupujících je stále nejasná, Pardubice přivezly z Litvínova bod

14. únor 2013

Pardubičtí hokejisté prohráli v Litvínově po samostatných nájezdech 2:3. Situace kolem desítky postupujících stále není jasná.

Pardubice na stadionu Ivana Hlinky podaly bojovný výkon, opět ale hořely v koncovce. Východočeši v zápasu dvakrát prohrávali, ale dvakrát dokázali nepříznivý vývoj zápasu vyrovnat.

Domácí poslal do vedení Martin Ručínský, který dokázal v 8. minutě využít přesilovku. Odpověď z hole Tomáše rolinka přišla na začátku druhé třetiny.

Po dvou třetinách bylo uděleno 22 menších trestů, i to jasně vypovídá o důležitosti zápasu pro oba týmy, ale hře časté přerušování moc neprospívalo. Domácí šli znovu do vedení ve 49. minutě, kdy se prosadil Lukeš.

Pardubice ale nulu bodů na svém kontě odmítly v 58. minutě, kdy přesilovku využil kapitán Radovan Somík. Pak mohl ještě rozhodnout Martin Bartek, stejně tak na druhé straně Martin Ručínský, ale ani jeden neuspěl.

Prodloužení i přes několik možností branku nepřineslo, a tak rozhodovaly až samostatné nájezdy. V nich vystřelil bonusový druhý bod Hübl přesnou ranou do šibenice.

Ohlasy po utkání: Vladimír Jeřábek (HC Verva Litvínov): "Viděli jsme od první chvíle, že Pardubice jsou na nás dobře připravené. Nešlo nám to v přesilovkách, kde to chtělo jednoduchost, abychom stříleli a nedělali fauly. Dvě třetiny jsme to ale hráli přesně obráceně. Remíza byla zasloužená pro obě mužstva."

David Pospíšil (HC ČSOB Pojišťovna Pardubice): "Odehráli jsme velice dobré utkání. Musíme kluky pochválit za nasazení a bojovnost. Jako v minulých utkáních ale umíráme na koncovku. Nedokážeme dát branky v pravý čas a neustále něco dotahujeme. Pozitivum je přístup kluků a předvedená hra. Má to hlavu a patu a je vidět, že kluci chtějí. Odvedli jsme tady dobrou práci a nemáme se za co stydět."

Pardubice jsou nadále na 11. místě. Důležitý krok včera pro předkolo play-off udělaly Budějovice, které porazily Chomutov 2:0, Brno přehrálo Plzeň 3:2 po nájezdech a přerušilo nelichotivou sérii osmi porážek v řadě, Vítkovice naopak vysoko prohrály. Právě na ně Východočeši ztrácejí tři body, na Kometu pak čtyři.

autor: gut
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...

Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

hurvinek.jpg

3 x Hurvínkovy příhody

Koupit

„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka