Plzeň Neapol respektuje, ale nebojí se jí. Tecl doufá v premiéru

14. únor 2013

Na půdě favorizované Neapole vstoupí fotbalisté Viktorie Plzeň do druhého kola Evropské ligy. Favoritem je domácí tým, kterému patří v italské sérii A druhá příčka. Neapol se opírá o výkony několika hvězd.

Podle sportovně technického manažera Viktorie a někdejšího reprezentanta Pavla Kuky je ale otázka, v jaké sestavě Neapol nastoupí.

„Uvidíme, jak to trenér přehodnotí a postaví. V uplynulých zápasech docházelo ke značným změnám. Samozřejmě, že základní kostra s Hamšíkem a hvězdami týmu asi hrát bude, ale podle mě má Plzeň kádr dost kvalitní na to, aby se takovému soupeři vyrovnal. Ukázali to v několika předešlých zápasech se soupeři i zvučnějších jmen. Neapol musíme respektovat, ale ne se jí bát.“

Premiérového startu v Evropských pohárech se může dočkat útočník Viktorie Stanislav Tecl, pokud dostane od trenéra Pavla Vrby důvěru.

„Bude to pěkný zápas, a taky velká zápas. Byl by to můj první v evropských pohárech, bral bych to stejně jako v reprezentaci – šel bych si to tam užít. I kdyby to nebylo od začátku a dostal bych se tam až v průběhu hry, udělal bych maximum, abych pomohl mančaftu a splatil důvěru trenérovi,“ uvedl Tecl.

Na neapolském stadionu San Paolo se začne hrát dnes v 19 hodin.

autoři: jnm , tej
Spustit audio