České sklo a porcelán na frankfurtském veletrhu Ambiente

15. únor 2013

Na výstavišti ve Franfurtu nad Mohanem v sobotu 16. února začíná největší světový veletrh spotřebního zboží a designu „Ambiente“.

Českou republiku na něm bude reprezentovat ve Foyer 4.2 výstava českého skla a porcelánu nazvaná „Brilliant By Design“. Iniciovala ji Česká centra a architektonický rámec pro ni vytvořilo studio Olgoj Chorchoj.

Mezi autory vystavených exponátů patří významní návrháři jako – František Vízner, Jiří Pelcl, studio Olgoj Chorchoj, Martin Žampach, Matěj Chabera, Vanda Mocová, Martin Fait, René Roubíček, Arik Levy, Rony Plesl, Zdeněk Lhotský, Jiří Laštovička, Viktor Chalepa a Daniel Piršč.

02830013.jpeg

Na to, jaká je hlavní idea výstavy „Brilliant By Design“ se Karel Oujezdský zeptal jejího kurátora Petra Nového, ředitele pro odbornou činnost a hlavního kurátora Muzea skla a bižuterie v Jablonci nad Nisou.

Výstava „Brilliant By Design“ je na frankfurtském veletrhu spotřebního zboží a designu Ambiente k vidění do 19. února. Potom se vydá prostřednictvím Českých center na pouť po dalších městech celého světa.

Spustit audio