Bára Basiková slaví padesátiny na Maledivách

17. únor 2013
Odpolední evergreeny

Jak Regionu potvrdil manažer Báry Basikové, zpěvačka si splnila sen a svoje padesátiny oslavila pěkně v teple na plážích ostrovního státu Maledivy.

Manažer Ondřej Málek taky prozradil, že možná ještě letos oslavenkyně dokončí autorské CD, které zpěvačce známé hlavně z muzikálů nevyšlo přes deset let. Muzikálová role Báry Basikové v Jesus Christ Superstar byla soutěžní otázkou nedělních odpoledních evergreenů, Milada s Polné věděla a na internetu se ujistila, že tam Bára hraje Máří Magdalénu, a vyhrála originální krasohled Martina Týce.

Děti nám udělali jasno v tom, proč lidé chodí do hospůdky a taky jestli se tam smí hrát karty o peníze. Hopspůdku známou Jaromíra Mayera jsme si pochopitelně pustili.

V omlazeném složení vystoupí v pondělí 18.2.2013 v Havlíčkově Brodě Spirituál kvintet, skupina, která hraje a zpívá už víc než 50 let. V odpoledních evergreenech na Regionu jsme si pustili Za svou pravdou stát jako malou pozvánku.

Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.