Bývalý rezident StB Kučera by měl zvážit svůj post krajského radního, zaznělo od jihočeské ČSSD

22. únor 2013

Jihočeská sociální demokracie a její krajský klub zastupitelů vyzvaly komunistického radního Václava Kučeru, aby zvážil své další setrvání v krajské radě. Znepokojilo je, že Kučera v minulosti spolupracoval se Státní bezpečností.

„Jak pan radní Kučera, tak KSČM by měli aktuálně zvážit další setrvání pana Kučery ve funkci člena rady Jihočeského kraje. Očekáváme, že náš koaliční partner přijde s konkrétním návrhem řešení. V této souvislosti jsme připraveni využít ustanovení koaliční smlouvy a zahájit s naším koaličním partnerem v této věci jednání,“ řekl Zimola.

Hejtman Jiří Zimola chce i nadále v koalici ČSSD s komunisty setrvat: „Jedná se o personální problém jednoho konkrétního člena rady, nikoli koalice jako celku, která plní koaliční program a programové cíle pro rozvoj Jihočeského kraje. Odpovědný je pan radní Kučera a KSČM jako politická strana, za kterou kandidoval a byl zvolen.“

Kučera na funkci nerezignoval a ve středu jej ve funkci radního pro rozvoj venkova a zemědělství podpořil krajský výbor KSČM. „KSČM mne k ničemu zatím nevyzvala, v pondělí máme klub, tam se bude rozhodovat. Řekli jsme si, že do té doby se k ničemu vyjadřovat nebudu,“ dodal Kučera.

autor: pku
Spustit audio