Sportovní hala na Slovanech se na půl roku kvůli rekonstrukci uzavře

25. únor 2013

Zhruba na půl roku se uzavře jedno z nejvýznamnějších plzeňských sportovišť. Městskou sportovní halu na Slovanech čeká v březnu přestavba nosné konstrukce, která se nachází v havarijním stavu. Termín dokončení oprav je stanovený na polovinu září letošního roku. Náklady jsou vyčísleny na zhruba 49 milionů korun bez DPH.

Oprava nosné konstrukce, která je v havarijním stavu, je naplánována tak, aby co nejméně kolidovala s potřebami sportovců. Budou moci nadále vyžívat venkovní sportoviště a druhou tréninkovou halu.

Obnovu nosné konstrukce připravovalo město od konce roku 2010, kdy byla sportovní hala na základě výsledků statického posouzení s okamžitou platností na tři týdny uzavřena a později postavena podpůrná konstrukce.

Hala je využívána nejen pro sport. Díky kvalitní zvukové aparatuře se tam konají kulturní a společenské akce. Původním majitelem haly byl stát, který ji v roce 2001 převedl na město. Plzeň už do areálu investovala 220 milionů Kč. Vznikla zde tréninková hala, venkovní hřiště i horolezecká stěna.

autor: čer
Spustit audio