Pendolino bude jezdit častěji do Františkových Lázní

26. únor 2013

Moderní rychlovlaky Pendolino začnou od neděle 3. března častěji jezdit do Františkových Lázní. Současný sobotní pár vlaků Bohumín - Františkovy Lázně - Bohumín doplní České dráhy dalším nedělním spojem a jedním párem vlaků z a do Plzně.

„Chceme cestujícím nabídnout alternativu k sobotnímu spoji pro víkendové návraty z oblasti Františkových Lázní, Chebu a Mariánských Lázní do Prahy, východních Čech a na Moravu do Olomouce a Ostravy. Nové spoje doplní nabídku nejrychlejšího spojení Moravy a Prahy s Plzní a západočeskými lázněmi,“ uvedl Jiří Ješeta, ředitel Odboru dálkové a mezinárodní dopravy Českých drah

Místenka ve vlacích Pendolino stojí v úseku Plzeň – Praha 35 Kč, Františkovy Lázně – Praha 70 Kč, Plzeň – Cheb 35 Kč. Díky akčním místenkám zlevní od 1. března také cestování vlaky Pendolino z Ostravy, Olomouce i Pardubic do stanic v západních Čechách.

Cestující mají ve vlacích veškerý komfort s řadou informací a doplňkovými službami. K dispozici je také Wi-Fi připojení k internetu, elektrické zásuvky pro napájení notebooků nebo mobilních telefonů, občerstvení i denní tisk. Vlaky jsou klimatizované a nabízejí také komfortní přepravu vozíčkářů nebo přepravu jízdních kol a další doplňkové služby.

autor: Radim Jehlík
Spustit audio