Liberecká spalovna se snaží eliminovat dioxiny

Liberecká spalovna dnes spouští zařízení, které má snížit emise nebezpečných dioxinů. Jak poznamenává liberecká zpravodajka Ivana Bernáthová, právě obsah dioxinů ve spalinách nejvíce kritizovala ekologická organizace Děti Země.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jedná se o zařízení pro vstřikování aktivního uhlí do proudů spalin. Tím by se měly snížit emise dioxinů na úroveň normy platné až od 1. 5. 2003. Zkušební provoz nové technologie potrvá do konce roku. pak by mělo být vstřikování aktivního uhlí součástí běžného provozu. Simona Jašová z liberecké pobočky Dětí země hodnotí tento krok spalovny pozitivně. Účinnost tohoto zařízení ale podle ní ukáží až první měření emisí.

"My jsme samozřejmě rádi, že se spalovna snaží cosi s dioxiny dělat. Trošku se obáváme toho, že se bude snažit také šetřit za každou cenu a montáž kvalitního dioxinového filtru rovnou bez takovýchto experimentů by byla vhodnější. Nechci ale předjímat, uvidíme až po výsledcích měření."

Markéta Kaclová, Ivana Bernáthová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme