VW Golf sedmé generace vyhrál anketu Evropské auto roku 2013

5. březen 2013

Evropským autem roku pro rok 2013 se stal Volkswagen Golf sedmé generace a získal tak pro koncern VW významné ocenění. Přebírá pomyslné žezlo po Opelu Ampera, který opanoval loňskou prestižní anketu. Je to podruhé, kdy vyhlášení proběhlo těsně před začátkem ženevského autosalónu přímo na výstavišti Palexpo v Ženevě.

Ankety se mohou účastnit pouze modely uvedené na evropský trh v předchozím roce a podmínkou je prodej víc než pěti tisíc kusů. Mezi finalisty letošního Auta roku (Car of the Year) byly Ford B-Max, Hyundai i30, Mercedes-Benz třídy A, Peugeot 208, Renault Clio, Subaru BRZ/Toyota GT86, Volkswagen Golf a Volvo V40. První místi tedy obsadil gofl, na druhém skončila dvojčata Subaru/Toyota a bronzovou příčku obsadilo volvo.

Nový golf představil Volkswagen loni v září a v prodeji je od listopadu. Vůz je o sto kilogramů lehčí než předchozí verze a měl by být až o čtvrtinu úspornější. Mimochodem první generaci golfu uvedl Volkswagen na trh v roce 1973. V české anketě Auto roku 2013, která se řídí pravidly Car of the Year, se stal vítězem rovněž nový Volkswagen Golf.

Nový podvozek golfu 7. generace, univerzální modulární platforma, má výborné jízdní vlastnosti
autor: onj
Spustit audio