Napříč Austrálií na kole

Zážitky a postřehy dvojice mladých cyklocestovatelů, kteří se rozhodli na kolech projet napříč po velkou většinu z nás exotickým kontinentem.

V seriálu Napříč Austrálií na kole jsme od druhé poloviny září 2007 po následující měsíce sledovali tisíce kilometrů dlouhé putování Martina Stillera a jeho přítelkyně Renáty Lorišové z Perthu do Sydney.

Martin s Renátou se s námi o své zážitky, postřehy a zajímavosti o Austrálii pravidelně dělili prostřednictvím telefonických rozhovorů, které pro vysílání Českého rozhlasu Ostrava zpracovával Radim Sajbot. O webovou podobu se staral František Tichý.

Dvojice totiž při svých zastávkách v civilizaci posílala i fotografie. A také psala vlastní deník. Vše – tedy texty, fotografie i zvukové záznamy pořadu – je stále na našem webu v rubrice věnované této cestě (odkaz viz níže).

Připravovali: Radim Sajbot, František Tichý a Martin Stiller s Renátou Lorišovou


Historie pořadu:
Seriál Napříč Austrálií na kole jsme vysílali od září 2007 do jara 2008 a postřehy z cesty, na které Martin s Renátou najeli více než 9000 kilometrů, jsou vám v psané i zvukové podobě k dispozici na našem webu v rubrice Napříč Austrálií na kole. Součástí některých příspěvků jsou fotogalerie. Najdete tam i profily obou cyklocestovatelů.

Martin Stiller pak v roce 2010 podnikl další velkou cestu, kterou jsme rovněž ve vysílání sledovali – podrobnosti viz pořad Napříč Amerikou na kole.

Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.