V Karlových Varech začala rekonstrukce ulice Na Vyhlídce

19. březen 2013

V Karlových Varech začala před několika dny dlouho očekávaná rekonstrukce ulice Na Vyhlídce. Jedna z nejvytíženějších ulic ve městě by se měla opravit do konce května a rekonstrukce má stát necelých 13 milionů korun.

Rekonstrukce bude provedena ve třech etapách. V průběhu celé rekonstrukce bude zachován provoz alespoň v jednom jízdním pruhu. Po celou dobu bude také schůdný chodník alespoň na jedné straně rekonstruované komunikace.

V první etapě bude rekonstruován úsek od konce parkoviště pod gabionovou zdí nedaleko zastávky MHD Panorama po křižovatku s Tyršovou ulicí. Po odstranění asfaltové vrstvy bude položena nová podkladní vrstva. Chodníky bude po jistou dobu se štěrkovým povrchem. Po celou dobu prací bude alespoň jeden z chodníků schůdný. V dubnu přijde na řadu odstraňování konstrukčních vrstev vozovky a v druhém dubnovém týdnu bude položen nový asfaltový povrch. Chodníky budou dlážděné.

Druhá etapa bude pokračovat od křižovatky s Tyršovou ulicí až po křižovatku Pražská - Libušina. Tento úsek dostane nové povrchy do konce dubna. Třetí etapa se bude provádět v květnu a bude se týkat dolní části Pražské silnice, křižovatky s Libušinou ulicí a úseku Libušiny ulice ke křižovatce s ulicí U Imperialu.

V místě zastávek MHD vzniknou ve vozovce dělící středové ostrůvky. Stavba bude prováděna tak, aby narušila co nejméně okolní provoz. V pracovní době nebude povoleno na rekonstruovaných úsecích parkovat. To bude možné je ve večerních a nočních hodinách.

autor: Radim Jehlík
Spustit audio