Karlovarští studenti bodovali v mezinárodní gastronomické soutěži
Studenti Středního odborného učiliště stravování a služeb Karlovy Vary sbírají vavříny, kde se dá. Před několika týdny obdrželi zlatou plaketu Magdaleny Dobromily Rettigové od Asociace kuchařů a cukrářů ČR za přínos v oboru gastronomie.
Nyní se zúčastnili prestižní gastronomické soutěže žáků středních škol Fischer Wanderpokal, která se konala v prostorách Hotelfachschule v Pegnitz u Bayreuthu v Německu a získali první místo v kategorii kreativita a kvalita zpracování ryb.
Všechny týmy připravovaly vícechodové menu pokrmů z regionálních ryb, tentokrát pstruha a candáta, postavily slavnostní tabuli a obsluhovaly hosty složitým způsobem obsluhy. "Soutěže se letos s našimi studenty účastnilo 11 žákovských týmů vybraných hotelových škol z celého Bavorska," uvedl ředitel učiliště Jiří Neumann.
Karlovarskou školu reprezentovali žákyně Kateřina Brožová v oboru kuchař a Eliška Belblová v oboru číšník-servírka, které se na soutěž připravovaly pod vedením učitelů odborného výcviku a odborníků z praxe na svém pracovišti v karlovarském hotelu Imperial. "Úspěch našich žákyň byl za hranicí země skvělou prezentací karlovarské gastronomie, školy i hotelu, který účast žáků na soutěži významně podpořil," uzavřel Neumann.
Zprávy z iROZHLAS.cz
-
Sociolog: Máte našetřeno, nedostanete dávky. Aby o ně nežádali ti, kdo neplatili odvody a mají nízký důchod
-
Rusové intenzivně bombardují Ukrajinu, aniž by utrpěli výrazné ztráty. Je to poprvé od začátku války
-
Hokejisté Pardubic přestříleli Třinec 6:3 a srovnali stav finálové série na 1:1 na zápasy
-
Poslanci jednali čtyři hodiny o insolvencích. ‚ODS má v otázce oddlužení blíž k ANO,‘ řekl ministr Blažek