Karlovarští studenti bodovali v mezinárodní gastronomické soutěži

21. březen 2013

Studenti Středního odborného učiliště stravování a služeb Karlovy Vary sbírají vavříny, kde se dá. Před několika týdny obdrželi zlatou plaketu Magdaleny Dobromily Rettigové od Asociace kuchařů a cukrářů ČR za přínos v oboru gastronomie.

Nyní se zúčastnili prestižní gastronomické soutěže žáků středních škol Fischer Wanderpokal, která se konala v prostorách Hotelfachschule v Pegnitz u Bayreuthu v Německu a získali první místo v kategorii kreativita a kvalita zpracování ryb.

Všechny týmy připravovaly vícechodové menu pokrmů z regionálních ryb, tentokrát pstruha a candáta, postavily slavnostní tabuli a obsluhovaly hosty složitým způsobem obsluhy. "Soutěže se letos s našimi studenty účastnilo 11 žákovských týmů vybraných hotelových škol z celého Bavorska," uvedl ředitel učiliště Jiří Neumann.

Karlovarskou školu reprezentovali žákyně Kateřina Brožová v oboru kuchař a Eliška Belblová v oboru číšník-servírka, které se na soutěž připravovaly pod vedením učitelů odborného výcviku a odborníků z praxe na svém pracovišti v karlovarském hotelu Imperial. "Úspěch našich žákyň byl za hranicí země skvělou prezentací karlovarské gastronomie, školy i hotelu, který účast žáků na soutěži významně podpořil," uzavřel Neumann.

autor: Radim Jehlík
Spustit audio