European Reggae Contest míří do Prahy

Vyhledávací soutěž European Reggae Contest sledujeme již od začátku. Od loňského listopadu prošla několika fázemi a konečně se taky dostane na koncerty. Ve čtvrtek 28. března se v pražském Crossu na pódium v rámci východoevropského finále soutěže postaví tři velmi zkušeného projekty. Bohužel ani jeden z nich nepochází z Čech.

Kapela, která byla v předchozí fázi soutěže podle hlasů fanoušků a poroty nejúspěšnější, se jmenuje Sattas a pochází z Istanbulu. V roce 2006 ji tam založila nerozlučná dvojice Orcun Leo Sunear a Derya Derryl Eke. Kapela z Bešiktaše začínala na coverech Gregoryho Isaacse, Michaela Propheta a hned jejich první autorský singl War is Over se stal v Turecku velkým hitem.

Nejblíž to do Crossclubu budou mít polští Tabu. Tabu jsou na polské scéně velkým pojmem. Působí na ní přes deset let a v loňském roce vydali svoje třetí řadové album Endorfina. Početný projekt ze Slezska se prezentuje výhradně v rodném jazyce a jediné, čeho se v Crossu se svými zkušenostmi mohou zaleknout, je velikost tamního pódia.

Asi nejzajímavější partou jsou ale bulharští Roots Rocket. Vynikají naturalistickým pojetím reggae, jejich interpretace je instrumentálně velmi zdatná, a navíc má tahle kapela ze Sofie ve svém středu skvělé frontmany. Dvojice Sen I a Jahmmi Youth bude jistě ozdobou čtvrtečního večera.

S trojicí kapel, které se utkají o účast na evropském finále ve švýcarském Curychu konajícím se v květnu jako warm up na Reeds Reggae festival, se můžete seznámit ve středu po desáté hodině v pořadu Dubový High ma Radiu Wave.

Ukázky:
Roots Rocket – Musical Relligion

Tabu – Jak dobre Cie widziec

autor: Jakub Johánek
Spustit audio