Motor Jikov bude více investovat

3. červen 2004

Podniky českobudějovické strojírenské skupiny Motor Jikov Group (MJG) plánují pro letošní rok investice ve výši 90 milionů korun, což je zhruba o 25 milionů více než loni.

Téměř polovinu této sumy představuje investice do nákupu nové formovací linky pro společnost Motor Jikov Slévárna litiny, a to včetně nákladů na její instalaci a na zajištění nezbytného příslušenství, napsal ve své jihočeské příloze deník Právo.

Pořízení linky je největší investicí skupiny MJG v posledních deseti letech. "Další významnou akcí bude pokračování projektu na zvýšení kapacity a produktivity výroby forem ve společnosti Fostron, kde jsme uzavřeli smlouvu na dodávku vertikálního obráběcího centra s výměnnými paletami za zhruba 10 milionů korun. Na stejnou částku přijde nákup tavicí pece pro tlakovou slévárnu," řekl Právu Karel Hopfinger, který v MJG zodpovídá za techniku. Významný podíl investic skupiny podle něj představují také dvě horizontální obráběcí centra za více než 12 milionů korun, která byla v březnu uvedena do provozu zprovozněna v UNI CZ Soběslav.

Uskupení MJG, které vzniklo v rámci holdingu M.I.C.B., tvoří strojírenské podniky Motor Jikov, Motor Jikov Tlaková slévárna, Motor Jikov Slévárna litiny, Fostron, Adaco Jindřichův Hradec a UNI CZ Soběslav. Skupina loni očekávala tržby kolem 1,2 miliardy korun.

autor: čro čb | zdroj: ČTK
Spustit audio