Liberec uspořádá v roce 2009 MS v klasickém lyžování

Za pět let přivítá Liberec účastníky Mitrovství světa v klasických lyžařských disciplínách. Rozhodlo o tom v noci předsednictvo Mezinárodní lyžařské federace na kongresu FIS v americkém Miami. Pro město pod Ještědem hlasovalo jedenáct členů předsednictva, zatímco pro protikandidáta norské Oslo pouze čtyři.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

radnice v Liberci

radnice v Liberci | Foto: Město Liberec

Radost z toho, že Liberec získal pro Českou republiku tak prestižní sportovní akci má i místopředseda Českého olympijského výboru František Dvořák: "Byl to čtvrtý pokus a my jsme o něm nepochybovali. Je to skvělé! A samozřejmě je to nejen o sporu, ale i tom, že si tento region konečně bude moci dobudovat sportovní infrastrukturu."

Kandidaturu Liberce přijela do Miami, kde se rozhodovalo, prosazovat i běžkyně na lyžích Kateřina Neumannová. "Zisk mistrovství světa bude velkým přínosem pro republiku, pro české lyžování i město Liberec," řekla Neumannová před volbou na internetovém serveru lyžařského svazu. "Samozřejmě to bude obrovská sportovní motivace pro nastupující lyžařskou generaci. Pro mě by se tím otevřela zajímavá perspektiva po ukončení aktivní sportovní kariéry, kdy bych ráda pomáhala s přípravami šampionátu," uvedla Neumannová.

Liberečané se o výsledku hlasování dozvěděli rozsvícením světel na Ještědu a na radnici. A většina z nich měla obrovskou radost.

Skokanské soutěže by se měly odehrávat na můstcích pod Ještědem a běžecké tratě mají být postaveny u kopce Špičák na okraji Liberce do přehledného terénu u rychlostní komunikace na Prahu.

Milan Kopp, Ivana Bernáthová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme