Radiožurnál se stal partnerem pro dopravní zpravodajství při modernizaci dálnice D1

10. duben 2013

Zastupci Českého rozhlasu a Ředitelství silnic a dálnic podepsali 10. 4. 2013 memorandum o vzájemné spolupráci, která zajistí nejrychlejší a komplexní informace o modernizaci dálnice D1 posluchačům veřejnoprávního média. Radiožurnál jako zdroj aktuálních dopravních informací se tak stává významným partnerem modernizace dálnice D1.

„Modernizace D1 na dlouhou dobu ovlivní provoz na nejfrekventovanější dopravní tepně České republiky. Radiožurnál jako nejrychlejší zpravodajské rádio se ve spolupráci s redakcí Zelené vlny bude intenzivně podílet na každodenním informování posluchačů ohledně problémů na dálnici D1“, řekl Jan Pokorný, šéfredaktor Radiožurnálu.

Od 15. 4. bude Radiožurnál, kromě aktuálních informací v Zelené vlně, každé ráno před půl osmou vysílat speciální relaci o modernizaci D1, kde řidiče vždy upozorní, co je ten den na D1 čeká. Pro lepší orientaci o průběhu modernizace bude Radiožurnál také přinášet aktuální reportáže, rozhovory a zajímavosti na toto téma.

Ředitelství silnic a dálnic poskytne reportérovi Zelené vlny místo přímo na dispečinku Národního dopravního informačního centra s on-line dálničním kamerovým systémem. Posluchači se tak dozví bleskové a přesné informace nejen o modernizaci dálnice D1.

Radiožurnál bude přinášet exkluzivní informace i na sociálních sítích – Facebooku a Twitteru, kde se budou průběžně aktualizovat data o modernizaci dálnice a poskytovat potřebné informace o dalším vývoji.

Další informace naleznete na zpravy.rozhlas.cz

Spustit audio
autor: Oddělení komunikace