Řeka Ohře se o víkendu otevře vodákům

12. duben 2013

Pod středověkým hradem v Lokti se v sobotu uskuteční slavnostní otevírání řeky Ohře. Program je rozdělený do dvou částí. Vodáci nejdříve splují úsek dlouhý asi 12 kilometrů, a poté se budou moci zúčastnit hudebního festivalu v loketském amfiteátru.

Při sobotním otevírání Ohře se pojede na lodích ze Sokolova do Lokte. V řece je nyní vody dostatek a jet se po ní dá už od Chebu. Hlavní část sezony začíná ale až v květnu a vrcholí o prázdninách. Na podzim vodáků na Ohři výrazně ubývá.

Zájem o vodácké sjíždění Ohře podle zkušenosti provozovatelů kempů a půjčoven kolísá, proto musí pro vodáky přizpůsobovat své služby. Návštěvníci častěji požadují v tábořištích třeba sprchy a splachovací záchody.

Vodáckou turistiku propaguje také Karlovarský kraj. V minulých letech spolu s Povodím Ohře přispěl hned na několik projektů, které zlepšily služby na řece a v jejím okolí. Přibyly informační tabule a ukazatele na zajímavá místa v okolí řeky.

Povodí také upravilo nejnebezpečnější jezy na Ohři, aby zabránilo tragickým nehodám. Nejvýznamnější byla rekonstrukce jezu v Karlových Varech - Tuhnicích, kde se zvýšila bezpečnost jezu a zároveň byl vybudován rybí přechod.

autor: zdt
Spustit audio