Český rozhlas pokračuje ve vymáhání rozhlasových poplatků

15. duben 2013

V následujících týdnech Český rozhlas osloví 90 tisíc domácností, které platí poplatek za držení televizního přístroje a přitom nejsou přihlášeny k placení poplatku za rozhlas.

Obsahem dopisů, které domácnosti dostanou, je vysvětlení, proč je nutno rozhlasový poplatek platit a jakým způsobem se lze k jeho placení přihlásit. Český rozhlas nabízí hned několik snadných možností, jak se k poplatku přihlásit: sms zprávou, přes internet, nebo na kterékoliv pobočce České pošty.

„Pokračujeme v krocích vůči neplatičům tak, jak jsme si je pro letošní rok naplánovali. Povinnost většiny poplatníků televizního poplatku platit též rozhlasový poplatek je jednoznačná. Pokud má Český rozhlas v době zvyšujících se nákladů na provoz vystačit s příjmy, které mu určuje legislativa, pak nemůžeme být benevolentní,“ řekl Ladislav Musil, náměstek generálního ředitele pro správu a provoz Českého rozhlasu.

Informace o poplatcích, jejich výši a způsobu placení naleznete na webu www.rozhlasovypoplatek.cz.

Placení rozhlasového poplatku je zákonnou povinností každé domácnosti. Pro Český rozhlas tyto poplatky představují hlavní zdroj financování jeho vysílání. Český rozhlas veřejnosti nabízí celkem 19 stanic (4 celoplošné, 11 regionálních a 4 speciální), široký obsah na internetu a přes mobilní aplikace a dále i archiv pořadů v iRadiu. Veškeré informace o Českém rozhlase a jeho aktivitách naleznete na webu rozhlas.cz.

Spustit audio
autor: Oddělení komunikace