Nejaktivnějšími výmoláři byli Zpravodajové Zelené vlny

15. duben 2013

Příchod jara na českých silnicích? Hlavně spousta děr. Proti nim bojuje už dva roky také projekt Výmoly.cz, se kterým spolupracuje Radiožurnál a Zelená vlna.

„Snažíme se pomáhat motoristům, a to Zelenou vlnou, dopravním zpravodajstvím, které dávají dohromady také naši posluchači, respektive Zpravodajové Zelené vlny,“ vysvětluje Jan Říha, vedoucí Motožurnálu.

Podobný princip funguje u projektu Výmoly.cz, jehož prostřednictvím řidiči informují o nebezpečných částech silnic a dálnic. Informace o výmolech se navíc dostává také k těm, kteří je opravují.

Vadí vám výmol? A chcete ho nahlásit?

„Stačí mít chytrý mobilní telefon a díru na trase vyfotit. Speciální mobilní aplikace lokalizuje místo a posluchač přidá informace, které se objeví právě na stránkách projektu, ale také na našich webových stránkách,“ vysvětluje Jan Říha. Vybrané fotografie se objeví i na facebookovém profilu Zelené vlny.

Čtěte také

Zajímavostí je, že Zpravodajové Zelené vlny patřili mezi ty aktivnější „výmoláře“. „Je to tak,“ potvrzuje Jan Říha. „Ve středu 10. dubna jsme celý projekt rozjeli na Radiožurnálu. Během té doby jsme dostali hlášení o počtu děr jako za celý minulý rok,“ zdůrazňuje Jan Říha na závěr.

autoři: jař , pkr
Spustit audio