Cyklostezka v Karlových Varech bude levnější než radnice čekala

18. duben 2013

Stavba posledního úseku karlovarské páteřní cyklostezky bude levnější než radnice čekala. Necelý jeden kilometr komunikace měl stát přes 20 milionů korun. Nakonec bude ale stavba stezky na břehu řeky Ohře výrazně levnější.

Cenu úseku dlouhého asi 700 metrů mezi Tuhnickým a Dvorským mostem v Karlových Varech se nakonec podařilo výrazně snížit, a to na zhruba 8 milionu korun. Podle vedení lázeňského města se to povedlo především kvůli špatné situaci na stavebním trhu.

Karlovy Vary převzaly projekt od Karlovarského kraje, který postupně buduje páteřní cyklostezku podél řeky Ohře. Původní cena stavby byla podle projektu 28 milionů korun. Vedení radnice se nejprve domluvilo s projektantem na úpravě projektu, díky které se cena dostala na zhruba 20 milionů korun. Ve výběrovém řízení ale cena klesla na 45 procent této částky.

Se stavbou se začne v průběhu července. Dokončení je naplánováno do konce října letošního roku.

Připravovaný úsek by měl navazovat na cyklostezku podél Chebského mostu. U Kauflandu by mělo být postaveno propojení směrem k areálu Rolava, podél Ohře by pak měla cyklostezka pokračovat směrem k Doubskému mostu a dále z Doubí na Svatošské skály. Tyto etapy ale město zřejmě přenechá Karlovarskému kraji.

autor: zdt
Spustit audio