Pažitka a medvědí česnek: Jak prospívají lidskému organismu?

19. březen 2014

Také si rádi pochutnáváte na tvarohu s pažitkou či s medvědím česnekem? Potom vězte, že tím ohromně prospíváte svému tělu.

„Vždycky, když půjdete do krámu pro vitamíny, je lepší sáhnout po té pažitce – je v ní totiž neuvěřitelné množství vitamínů...“ upozorňuje bylinkářka Dana Stříbrná.

Pokud tedy podle ní sníme denně lžičku pažitky v jakémkoliv pokrmu, máme vystaráno. Nejen že je nejzdravější, ale také se dá velmi jednoduše pěstovat.

Zdravý je také medvědí česnek, který je stravitelnější alternativou k tomu klasickému. Má nejen výborný vliv na trávení, ale také čistí střeva od parazitů a pomáhá proti žaludečním vředům. Funguje také při nachlazení – nejlépe v syrovém stavu.

autor: Iveta Kalátová
Spustit audio