Petr Rychlý: Z baviče doktorem a z doktora Hašlerem

28. duben 2013

Přidává-li se někomu před jeho jméno ještě slůvko bavič, jedná se svým způsobem o určitý závazek. Okolí se chce smát a málokdo bavičovi uvěří snad i to, když umírá. Hostem Radiožurnálu byl jeden známý bavič – Petr Rychlý.

Sám Petr Rychlý ovšem říká, že lidé mají krátkou paměť a už jen málokdo si ho pamatuje jako baviče. „Dnes už spíš splývám s lékařem,“ naráží Petr Rychlý na svou roli v televizním seriálu.

„Když si někdo vzpomene, že jsem dělal v televizi baviče, tak to má alespoň tu výhodu, že se ke mně dostane spousta dobrých fórů,“ usmívá se Petr Rychlý.

Čtěte také

To v divadle naopak hraje spíš vážné role. Ale smích je kořením života a Petr Rychlý rád přikořeňuje. Nejinak je tomu i u jeho nové role v pražském Divadle na Vinohradech.

Karel Hašler – Petr Rychlý. Co mají společného? „Pan Karel Hašler nebyl jen herec, ale i písničkář. Hrál v Národním divadle a potom dělal kabaret U Fleků. Já jsem byl členem Vinohradského divadla a dělal televizní zábavu,“ říká Petr Rychlý.

Tohle srovnání ale Petr Rychlý nechce přehánět. „Karel Hašler složil spoustu skvělých písniček,“ říká známý herec, který také hraje na kytaru. A právě Hašlerovy písničky zpívá a hraje ve Vinohradském divadle, kde ztvárňuje Karla Hašlera.

Zajímá vás, jak se Petr Rychlý k divadlu vlastně dostal? Kdy našel bavičský talent? A jak vznikla jeho přezdívka Petr Píchlý? I to se dozvíte v rozhovoru Petra Rajcherta a Petrem Rychlým.

Záznam celého rozhovoru s Petrem Rychlým a dalšími Hosty Radiožurnálu si můžete poslechnout v iRadiu.

autor: mjp
Spustit audio