Český rozhlas připomene speciálním vysíláním 440 let olomoucké univerzity

25. duben 2013

Druhé nejstarší vysoké učení v českých zemích založené roku 1573 představí šestnáctihodinový program, který odvysílá Český rozhlas na stanici Vltava poslední říjnovou sobotu.

Jeho součástí bude výprava do historie a současnosti Univerzity Palackého, přímý přenos jazzového recitálu Emila Viklického, premiéra rozhlasové hry s Hanou Maciuchovou a Igorem Barešem, celodenní posluchačská soutěž a také úspěšné HOVORY BEZ TALÁRU, jejichž veřejné nahrávky se může zúčastnit široká veřejnost ve čtvrtek 9. května 2013 v prostorách Českého rozhlasu Olomouc.

Nahrávka se uskuteční od 18,30 hodin ve Studiu 1 Českého rozhlasu Olomouc na Horní náměstí 21.

Emeritní rektor Univerzity Palackého prof. Josef Jařab přivítá Jaromíra Nohavicu, který rovněž zahraje a zazpívá, metropolitu moravského Jana Graubnera, profesory Ingeborg Fialovou, Jaroslava Macháčka, Elišku Sovovou, Miroslava Strnada a Pavla Nováčka.

Řeč bude o předlistopadových i polistopadových časech, o tom, v čem je dobré a prospěšné univerzitní vzdělání a s jakými těžkostmi se dnes střetává.

S ohledem na omezenou kapacitu sálu bude vstup umožněn pouze na základě předložené místenky, která bude od 22. dubna zdarma k vyzvednutí na recepci Českého rozhlasu Olomouc.

autor: Michal Bureš
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...

Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

hurvinek.jpg

3 x Hurvínkovy příhody

Koupit

„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka