Barbara Hansen Čechová: Žebříček benefitů vedou stravenky a pružná pracovní doba

10. květen 2013

S psycholožkou a šéfredaktorkou časopisu HR forum Mgr. et Mgr. Barbarou Hansen Čechovou jsme si povídali o zaměstnaneckých výhodách.

Mluvili jsme o tom, jak zaměstnanecké výhody (benefity) ovlivňují spokojenost pracovníků. Hovořili jsme o tom, které výhody dávají zaměstnavatelé nejčastěji.

V roce 2012 rostl podíl lidí, kteří nemají v práci nárok na žádný benefit na všech úrovních pozic. V průměru vzrostl tento podíl v České republice meziročně o 1 procentní bod na 24 procent.

Průzkum s více než 73 tisíci respondenty potvrdil regionální rozdíly v nefinančních benefitech. Uvádí to server platy.cz. Zatímco v Praze nemá žádný benefit jen 19 procent zaměstnanců a v Brně 22 procent, v Ústeckém nebo Libereckém kraji se jedná už o podíl 29 procent.

Čím vyšší pozice, tím větší šance na odměnu

Podíl lidí s nefinančními benefity klesl. Stále ale platí, že čím lepší pozici zaměstnanec má, tím má větší šanci na to, získat alespoň jeden benefit. Ve skupině pomocných zaměstnanců až 42 procent uvádí, že žádný benefit nedostává. Naopak jen 7 procent top manažerů nečerpá žádný bendit.

Manager (ilustrační foto)

Největší meziroční změnu pocítili administrativní zaměstnanci. V roce 2011 žádný benefit nedostalo 22 procent zaměstnanců, avšak loni už šlo o čtvrtinu. Podíl si naproti tomu udrželi kvalifikovaní techničtí zaměstnanci, kdy jen 16 procent z nich si nepřilepší ke mzdě žádným benefitem.

Nejčastější odměnou jsou stravenky

Žebříček pěti nejčastějších nefinančních benefitů vedou stravenky. Má na ně nárok 45 procent lidí. Druhou nejčastější výhodou je pružná pracovní doba. Čerpá ji 26 procent zaměstnanců. Dovolenou navíc má 24 procent lidí.

stravenky

V meziročním srovnání vzrostl počet zaměstnanců, kteří mají stravenky, o 4 procentní body. Naopak k největšímu poklesu o 2 procentní body došlo u benefitu vzdělávání. Tento benefit zaměstnavatelé poskytují čím dál tím méně. Příčinou může být razantní omezení rozpočtů na lidské zdroje během krize, kdy se mezi prvními krátily náklady na vzdělávání.

Zdroj: Server platy.cz

Spustit audio