Insolvenční správce Farmy Bolka Polívky chce obnovit její provoz

14. květen 2013

Zadlužená Farma Bolka Polívky v Olšanech na Vyškovsku by se měla znovu otevřít turistům. Vyplývá to z prvního jednání věřitelů u Krajského soudu v Brně.

Do konkurzu se jich přihlásila čtyřicítka a požadují necelých čtyřicet milionů korun. Hodnota farmy se přitom odhaduje na zhruba polovinu.

Podle insolvenčního správce Michal Edla teď bude hlavním úkolem znovu obnovit provoz farmy, který se před měsícem - po vyhlášení konkurzu - zastavil. Správce teď bude hledat jejího nájemce.

„My nastartujeme provoz, pokusíme se ho dostat do maximálních obrátek tak, aby si tam lidé mohli objednat bydlení, mohli si objednat restauraci, pokoje, související služby."

"A abychom tomu tím pádem dali punc toho, že farma běží, a tím jsme při prodeji získali co největší částku k uspokojení věřitelů,“ nastínil plány s hercovou farmou insolvenční správce.

Věřitelé si nárokují částku asi 40 milionů korun, soud po dnešku zatím uznal pohledávky zhruba o šest milionů nižší.

Nejvyšší pohledávku - přes 21 milionů korun - uplatňuje Regionální operační program Jihovýchod, který poskytl dotaci na rekonstrukci farmy. Mezi věřiteli jsou i stavební firmy, dodavatelé energií či výrobci nápojů.

autoři: Michal Záboj , mta
Spustit audio