Hokejisté Liberce odstartovali přípravu na další sezónu

16. květen 2013

Na uplynulou sezónu chtějí liberečtí hokejisté co nejdřív zapomenout. S novou silou a odhodláním zahajují přípravu na tu další, ve které si hodlají napravit reputaci. Pomoci by jim v tom měly výrazné změny v sestavě. Ty budou podle vedení klubu největší za posledních deset let. Některé nové posily absolvovaly s týmem už první trénink, další se připojí v nejbližších dnech.

Fotbálek, lehké posilování a pořádný strečink. Tak vypadal první trénink Bílých Tygrů v přípravě na novou sezónu. Program dalších dnů přiblížil mezi hvizdy píšťalky trenér Pavel Hynek: „Teď máme tři dny takové zapracování, zítra čeká hráče test VO2 max na pražském FTVS a od pondělka začneme trénovat dvoufázově. Trénovat budeme do 5. července, pak bude následovat 18 denní dovolená a na led půjdeme poprvé 24. července.“

To už by měl mít liberecký kádr jasné kontury. Nyní v něm probíhá pořádné zemětřesení. U Tygrů končí například Duda, Vantuch nebo Štich. Tým by měli naopak posílit Bartek, Valský a Voráček.

Gólmanskou dvojku Vošvrdu nahradí v bráně bývalý Sparťan Marcel Melicherčík. Ten věří, že selhání Liberce v uplynulé sezóně bylo jen škobrtnutí: „Já myslím, že to byla asi výjimka, protože Liberec není tým, který by měl bojovat o záchranu. Je to kvalitní mužstvo a pravidelně hraje dobrý hokej, takže doufám, že to bylo nějaké neštěstí, které si Liberec v minulé sezóně vyčerpal a tuhle sezónu nastartujeme úplně jinak.“

Otázkou zůstává další činnost kapitána Nedvěda. Ve svých jedenačtyřiceti pomalu pomýšlí na hokejový důchod. „To rozhodnutí je na něm, ale já věřím, že Petr bude chtít pokračovat. Nevěřím tomu, že by chtěl končit. Myslím, že v jeho věku je to hlavně o té hlavě a já z něj tu chuť cítím,“ říká Pavel Hynek.

Cílem pro další sezónu je podle trenéra Hynka postup do play-off.

autor: Šárka Sudová
Spustit audio