Jablonečtí fotbalisté se zvedají, přesto nemá Roman Skuhravý jisté angažmá pro příští sezónu

23. květen 2013

Tvrdí o sobě, že je blázen, hráčům se snaží být především psychologem a zásadně se nedívá na penalty. Nový trenér fotbalového Jablonce Roman Skuhravý přinesl do týmu novou energii a nadšení. V minulém týdnu dovedl Baumit k vítězství v Poháru České Pošty. O dalším působení Skuhravého v příští sezóně ale vedení teprve rozhodne.

Když Roman Skuhravý začátkem května přebíral trenérskou funkci od Václava Kotala, bylo jeho hlavním cílem zvýšení sebevědomí hráčů. „Ten posun určitě nastal v tom, že jsme získali ten Pohár, ale já bych se v tom zase tolik nebabral. Hlava prostě rozhoduje o všem. Když má člověk natrénováno a nedokáže to v ten správný okamžik prodat, je to zbytečné,“ myslí si Skuhravý a dodává, že v tomto směru čeká jablonecký tým ještě dlouhá cesta.

To samé platí také o stylu hry. Skuhravý totiž vyznává velmi útočný fotbal. Na jeho prosazení by ale potřeboval mnohem víc času. „My tady máme hráče na to, aby mohli hrát ofenzivně, ale ono je to spojené s nějakou tou filozofií, jakým způsobem chceme hrát. A tohle je nejtěžší a je na to nejmíň času, protože aby byl vidět rukopis nějakého trenéra, je na to toho času potřeba daleko víc.“

Pokud Roman Skuhravý dostane u týmu šanci i v další sezóně, bude mít času dostatek. O tom ale vedení klubu zatím nerozhodlo. „Trénovat v lize, to je pro mě do další kariéry jednoznačně bonus, který když nebudu hloupý, využiji, ale věci, které nemohu ovlivnit, prostě neřeším. Já jsem mladý trenér a když budu mít trénovat dorost a bude to mít smysl, tak ho trénovat budu,“ říká Roman Skuhravý.

Po Michalu Bílkovi je Roman Skuhravý teprve druhým Čechem, který dokázal získat pohárovou trofej jako trenér i jako hráč. Před patnácti lety byl na hřišti, když Jablonec vyhrál trofej poprvé.

autor: Šárka Sudová
Spustit audio