V Karlových Varech chtějí oživit podchody v centru města

22. květen 2013

V dubnu proběhl v Karlových Varech workshop studentů architektury. Z něj vzešlo šest návrhů, jak oživit podchody u Chebského mostu v centru Karlových Varů. Návrhy bude hodnotit nejen odborná porota, možnost má i veřejnost. Hlasovat je možné do neděle 26. května.

Již od pondělí si může veřejnost v atriu mezi podchody spojujícími Dolní nádraží s centrem města Karlovy Vary prohlédnout šest návrhů, které představují možné přístupy k opravě a revitalizaci právě okolních podchodů. Autory návrhů jsou studenti uměleckoprůmyslových škol a architektury. Své nápady zpracovávali během třídenního workshopu, který pořádalo sdružení PROTEBE live, iniciátor a propagátor projektu s názvem Živé podchody.

„Cílem tohoto projektu je opravit nebo alespoň kultivovat, oživit tyto zanedbané prostory. Návrhy mají sloužit především jako možná inspirace a studnice nápadů,“ říká Kateřina Čermáková ze sdružení PROTEBE live. K rozhodnutí , jak by podchody mohly vypadat, můžete přispět hlasováním na stránkách sdružení PROTEBE live nebo na facebooku galerie SUPERMARKET wc.

Na obou zmíněných internetových stránkách jsou také k prohlédnutí prezentace všech šesti návrhů. Odhlasovat pro Vašeho favorita můžete i každý všední den od 13 do 18 hodin v galerii SUPERMARKET wc. O návrzích je možné hlasovat až do 26.5. 2013. Do té doby svou volbu zveřejní i odborná porota.

Všechny návrhy i výsledky hlasování budou prezentovány zástupcům města na společném setkání, které se uskuteční 29. května. Následně bude sdružení PROTEBE live hledat cesty, jak vizi opravy podchodů zrealizovat.

autor: Radim Jehlík
Spustit audio