Den s Českým rozhlasem ve Zlíně

28. květen 2013

V sobotu 1. června 2013 pořádá Český rozhlas již tradičně celodenní program v rámci zlínského mezinárodního filmového festivalu pro děti a mládež. Akce probíhající od 11:00 na Náměstí Míru ve Zlíně nabídne zábavu pro celou rodinu.

Dětské dopoledne Rádia Junior si užijí především ti malí a nejmenší. Děti si popovídají a zazpívají se Zorou Jandovou a Petrem Ševčíkem, uslyší finalisty soutěže Česko zpívá a zasoutěží si o hodnotné ceny. Dopolednem je provede dvojice Venda a Fráňa (moderátoři Rádia Junior), štafetu odpolednímu programu pak předá zpěvák Martin France.

Odpolední blok tvoří zdánlivě nesourodá trojice koncertů výjimečných osobností české hudební scény. Písničkářka Lenka Dusilová přijede s aktuálním projektem Baromantika, tuzemský hip-hopový guru Vladimir 518 (jedna z tváří kampaně Radia Wave) odehraje svůj první koncert po křtu nového alba Idiot (nástupce oceněného alba Gorila vs. Architekt) a výrazná popová formace Tata Bojs přislíbila vystoupení s nádechem oslav 25 let fungování kapely a společné překvapení s Lenkou Dusilovou a Vladimirem 518. Odpolední program moderuje Blanka Kovandová, redaktorka Českého rozhlasu Brno.

Program:

11:00 Venda a Fráňa - den zahájí uličníci z Rádia Junior
11:20 Zora Jandová - písničky, povídání a soutěže
12:00 Petr Ševčík + Venda a Fráňa – koncert finalisty Superstar a nového moderátora Rádia Junior
12:40 Zora Jandová - písničky, povídání a soutěže
13:00 finalisté soutěže Česko zpívá - koncert
14:00 Martin France - koncert
15:00 Předání pomyslného žezla Zlín Film Festu 2014

16:00 Lenka Dusilová - koncert
17:30 Vladimir 518 - koncert
19:00 Tata Bojs - koncert

Na náměstí bude probíhat pestrý doprovodný program v podobě výtvarných dílen, soutěží a her. Děti si mohou vyrobit vlastní originální placku, zaskákat si v nafukovacím hradu, stavět z kostek, či navštívit rozhlasový přenosový vůz.

Světluška, projekt Nadačního fondu Českého rozhlasu, přijede do Zlína s Kavárnou POTMĚ a nabídne tak návštěvníkům nevšední zážitek. V pátek 31. května a v sobotu 1. června od 10 do 20 hodin můžete na Náměstí Míru okusit šálek kávy pod rouškou tmy - v zatemněné kavárně, kde Vás obslouží nevidomí.

Vstup na akci je zdarma.

Spustit audio
autor: Oddělení komunikace