Dynamo zahájilo přípravu na novou sezonu

22. červen 2004

Fotbalisté Českých Budějovic se poprvé sešli po dovolené a v pondělí zahájili přípravu na kondiční soustředění v Kubově Huti na Šumavě.

Trenéru Pavlovi Tobiášovi se hlásilo jednadvacet hráčů, včetně zkušeného útočníka Josefa Němce, o jehož přestupu z Plzně se jedná.

"Chyběli jen Martin Dobrotka a Ivo Svoboda, kteří mají dovolenou, protože pomáhali v ČFL našemu béčku," řekl ČTK Tobiáš, jemuž se vrátili do kádru z hostování v druholigových Prachaticích Zdeněk Křížek a Stanislav Rožboud. Osmý tým uplynulého ročníku nejvyšší soutěže opustil brankář Miroslav Seman, který zamířil do kyperské Larnaky, a do Příbrami se vrátil Vladimír Čáp. Mužstvo čekají na Šumavě třífázové tréninky. "Je tam vynikající prostředí v hotelu Arnika. Budeme využívat hřiště ve Vimperku a přilehlé terény," doplnil Tobiáš. První přípravný zápas čeká Jihočechy 3. července proti Austrii Vídeň ve Freistadtu, v plánu jsou i zápasy s Xaverovem, Strakonicemi a turnaje v Nové Včelnici i Hlinsku.

Od 19. do 23. července mají České Budějovice naplánované herní soustředění v Saalfeldenu v Rakousku, během něhož sehrají zápas s bundesligovým Kaiserslauternem a jedním týmem turecké nejvyšší soutěže. Před startem ligy se ještě Tobiášův tým utká s Jihlavou a béčkem Příbrami.

autor: čro čb | zdroj: ČTK
Spustit audio