Labe rozdělilo Ústí na dvě poloviny. V Děčíně uzavřeli Labské nábřeží (+FOTOGALERIE)

4. červen 2013

Ústí nad Labem rozdělilo Labe na dvě poloviny. Silničáři po čtvrté hodině ráno uzavřeli Mariánský most, po moste Edvarda Beneše se nedá jezdit od jedné hodiny v noci. Na Střekov se tak levého břehu dá dostat jen vlakem.

Hlavní vlakové nádraží v Ústí nad Labe má hlavní vchod zatarasený protipovodňovou zábranou, lidé musí na nádraží oklikou. České dráhy chtějí nádraží udržet tak dlouho, jak to půjde během dopoledne, dokud nebude z nádraží ostrov - i pak bude částečně fungovat druhý perón, kam přijedou vlaky od Prahy, další souprava je převeze na západní nádraží.

Vlaky na Střekov jezdí ze západního nádraží, první vyjel před pátou hodinou. Jízdní řád na webových stránkách Dopravního podniku města Ústí nad Labem - tam jsou i jízdní řády MHD, ve kterých je řada změn. Ve vlaku platí lístky MHD. Vlak bude přepravovat taky lidi, kteří budou potřebovat lékařskou péči. Od pondělního odpoledne jezdí podobná vlaková linka také do čtvrti Vaňov.

V Děčíně je uzavřené Labské nábřeží, pětimostí pořád jede, ale udrží se už jen chvíli. Kruhový objezd u mototechny už je neprůjezdný. V 5 ráno začala ve městě jezdit kyvadlová železniční doprava z hlavního na východní nádraží a zpět.

Tyršův most v Litoměřicích se před pátou hodinou uzavřel. V Litoměřicích bude fungovat nový most generála Chábery, který je postavený tak, aby velkou vodu vydržel. Most v Roudnici by měl být v provozu, naopak ve Štětí je zavřený.

Spousta dalších dopravních omezení je v celém Ústeckém kraji, z Děčína do Ústí nad Labem se zatím po silnici dostanete, nedostanete se ale například z Ústí do Prackovic.

Než vyjedete, doporučujeme se podívat na stránky dopravniinfo.cz nebo stránky Zelené vlny Českého rozhlasu. A jedna důležitá informace pro ty, kde chystají cestovat vlakem. Na trati mezi Ústím nad Labem a Prahou je výluka, je tam stržená trolej, lidi vozí lidi autobusy.

autor: tsch
Spustit audio