Tomáš Hudeček: Pražský magistrát bude s policií ve všem spolupracovat

Českou politickou scénou otřásá skandál nebývalých rozměrů: údajné zneužití vojenské rozvědky organizované blízkou spolupracovnicí premiéra, která stejně jako bývalí poslanci a dva generálové vojenského zpravodajství skončila v policejní cele. Právě události posledních hodin byly hlavním tématem pátečního rozhovoru Veroniky Sedláčkové s pověřeným pražským primátorem Tomášem Hudečkem.

„Problematické věci se děly i na pražském magistrátu. Je tedy pravděpodobné, že bude pražský magistrát dále dotazován. Včera jsem dal pokyn k tomu, aby s policií ve všem plně spolupracoval,“ shrnuje Tomáš Hudeček v pátečních Dvaceti minutách Radiožurnálu.

Zásadní otázkou zůstává: jakou roli hráli lobbisté Ivo Rittig a Roman Janoušek, v jejichž sídlech prý policie objevila stamilióny korun a kila zlata, v uzavírání smluv na pražském magistrátu? „Například bém-janouškovský systém u územního plánování byl natolik zřejmý, že když jsem před rokem přišel do pražské koalice, rozhodl jsem se vytvořit zcela nový systém,“ podotýká pověřený pražský primátor.

Na co konkrétně Tomáš Hudeček v souvislosti s oběma známými lobbisty narazil? Také o tom v pátek po 17. hodině mluvil. Naznačil však třeba i to, nakolik je možná případná spolupráce TOP 09 a ČSSD na pražské radnici.

Záznam celého rozhovoru s Tomášem Hudečkem v pátečních Dvaceti minutách Radiožurnálu si můžete poslechnout také v iRadiu.

autor: ves
Spustit audio