Karlovarské hejtmanství obsadí v sobotu myslivci

14. červen 2013

Dodatečné oslavy Mezinárodního dne dětí se uskuteční v sobotu od 14 hodin v areálu krajského úřadu. Oslavy dětského dne jsou v letošním roce spojeny s 90. výročím založení Českomoravské myslivecké jednoty, což znamená, že většina atrakcí bude zaměřena na mysliveckou tématiku.

Myslivecké slavnosti v Karlových Varech vypuknou v sobotu už v 10 hodin dopoledne troubenou Svatohuberskou mší v kostele svaté Máří Magdalény. Ihned po ní se slavnosti přesunou do areálu karlovarského krajského úřadu.

Organizátoři pro letošní rok připravili bohatý program včetně ukázek sokolníků a kynologů, pasování lovců zvěře, předání mysliveckých vyznamenání, vyhodnocení mezinárodní soutěže dětí ve fotografování a malování v přírody. Chybět nebude ani vystoupení vábičů zvěře nebo historických střelců z německého Rittersgrünnu.

Součástí letošních mysliveckých slavností bude i doprovodný program. V něm zájemci mohou absolvovat vyhlídkové lety vrtulníky Tygří letky, předvést svoje umění na laserové střelnici, vyzkoušet si jízdu na koni nebo prohlédnout výstavu velkoformátových fotografií expedic Yelowstone USA a Afriky Josefa Stibůrka. Vystoupí rovněž mažoretky a svoji práci zde budou prezentovat všechny složky integrovaného záchranného systému.

Během slavností dojde také k vyhodnocení vítězů soutěže o nejlepší regionální potravinu. Toto ocenění uděluje už čtvrtým rokem Ministerstvo zemědělství ve spolupráci s Karlovarským krajem nejkvalitnějším zemědělským nebo potravinářským výrobkům. Soutěží se v devíti kategoriích. Aktuální informace jsou k dispozici na webových stránkách www.regionalnipotravina.cz.

autor: Radim Jehlík
Spustit audio