Budějovice a Linec vytvoří informační místa pro stavaře

5. červenec 2004

Od podzimu zřejmě jihočeští a hornorakouští podnikatelé ve stavebnictví budou moci využívat služeb informačních míst, která vzniknou v Českých Budějovicích a Linci.

Místa jim zpřístupní informace o podnikání a stavební činnosti v Rakousku a Jihočeském kraji, řekl ČTK Jaroslav Hodina, manažer Sdružení stavebnictví a územního rozvoje, jež působí při Jihočeské hospodářské komoře (JHK).

"Součástí služeb bude i právní servis," dodal. Na vytvoření informačních míst se sdružení dohodlo se zástupci stavební sekce hornorakouské hospodářské komory. Obě strany věří, že na otevření poradenských kanceláří získají prostředky ze strukturálních fondů Evropské unie. Místopředseda stavební sekce hornorakouské hospodářské komory Bernard Resch věří, že se informační místa osvědčí. Podle něj je v Horním Rakousku podobná struktura stavebních firem jako na jihu Čech, takže rozhodující váhu mají středně velké podniky. Hodina ČTK řekl, že v Rakousku lépe funguje systém učňovského školství. "Proto budeme hledat možnosti spolupráce v této oblasti," uvedl. Mezi členy Sdružení stavebnictví a územního rozvoje JHK patří stavební firmy, inženýrské společnosti, projektové a realitní kanceláře. Zaměstnávají zhruba 4000 lidí a jejich obrat se pohybuje kolem deseti miliard korun.

autor: čro čb | zdroj: ČTK
Spustit audio