Mladí sportovci pojedou reprezentovat na olympiádu dětí a mládeže

19. červen 2013

Pro cenné kovy i pro radost z pohybu se vydá ve dnech 23. června - 28. června na Hry VI. letní olympiády dětí a mládeže do Zlínského kraje výprava mladých sportovců z našeho regionu. Olympiáda dětí a mládeže ČR je republikovou soutěží krajských reprezentací s atmosférou skutečných olympijských her.

Ze 164 členů výpravy Karlovarského kraje bude 28 trenérů a dvě vedoucí výpravy. „Sportovce čeká 16 disciplín, které absolvují na sportovištích ve Zlíně, v Uherském Hradišti a v blízkém okolí.

Dvě z nich ale Karlovarský kraj neobsadí – jde o veslování a kanoistiku. Očekáváme, že se našim mladým olympionikům bude dařit v kopané, lehké atletice, ale třeba i v triatlonu, vzpírání, cyklistice nebo ve sportovní střelbě“ uvedl náměstek hejtmana Václav Sloup. Doprovodnými aktivitami olympiády jsou také taneční a výtvarná soutěž.

Čestnou úlohu vlajkonoše výpravy, kterou vždy přebírají slavní sportovci jednotlivých regionů, tentokrát přijala běžkyně Ivana Sekyrová. Výprava Karlovarského kraje bude tradičně oblečena do jednotných sportovních souprav, pro tento ročník olympiády je oblečení v kombinaci černé, zelené a bílé barvy.

Olympiáda dětí a mládeže je projektem Českého olympijského výboru, který si ke spolupráci vybírá jako pořadatele jednotlivé kraje České republiky. Záštitu nad olympiádou převzala v květnu 2009 Asociace krajů ČR. Olympiády se odehrávají v dvouletých cyklech a střídá se jejich letní a zimní podoba. Během olympiád se mladí sportovci pravidelně setkávají s celosvětově známými a úspěšnými sportovními osobnostmi.

autor: Radim Jehlík
Spustit audio