Bramborový salát se slaninou

Recept pro dnešní den od šéfkuchaře Kolkovny Martina Faltuse.

Ingredience:

  • 1 kg brambor
  • 200 g prorostlé slaniny
  • 1 lžíce oleje
  • 1/8 l masového vývaru
  • 1 cibule
  • 2 lžíce bílého vinného octa
  • 150 g majonézy
  • pepř
  • sůl

Postup:

  • Brambory uvařte ve slupce a nechejte zcela vychladnout
  • Oloupejte je a nakrájejte na kostičky
  • Slaninu pokrájejte na drobno a osmažte na lžíci oleje
  • Vyškvařenou slaninu přidejte na nakrájené brambory, přilijte vychlazený vývar, cibuli, sůl, pepř, vinný ocet a majolku
  • Všechno dobře promíchejte
  • Salát necháme do druhého dne vychladnout v lednici
autor: Denisa Jeřábková