Stávka v NHL může pomoci i českobudějovickým hokejistům

5. červenec 2004

Hokejisté Českých Budějovic sice sestoupili z extraligy do první ligy, ale přesto se jejich fanoušci mohou těšit na nadcházející ročník.

Pokud totiž v zámořské NHL vypukne očekávaná stávka, měli by dres jihočeského klubu obléknout brankář Roman Turek z Calgary a útočníci Radek Dvořák z Edmontonu a Václav Prospal, působící momentálně v Anaheimu.

Trojici světových šampionů by navíc mohl doplnit i Josef Melichar z Pittsburghu. "Sedli jsme si s prezidentem klubu Davidem i generálním manažerem Jounem a věc dotáhli do konce. Musím říci, že hráči neměli žádné přehnané požadavky. Pokud NHL nezačne, Dvořák, Prospal a Turek nastoupí za České Budějovice," uvedl agent Jaromír Henyš pro internetový server hokej.cz. Odchovanci českobudějovického hokeje totiž chtějí pomoci klubu k rychlému návratu do nejvyšší soutěže. Problémem prý nebyly ani finance. "Vědí, jaké má oddíl možnosti. S vedením klubu jsme domluvili odměnu pro hráče, myslím, že jsou obě strany spokojené. Jednání proběhlo velice rychle," podotkl Henyš. Vše bylo předjednáno již počátkem června a dotaženo v minulých dnech. Turkův návrat by navíc mohl být trvalejší. Světový šampion z Vídně 1996 a vítěz Stanleyova poháru totiž uvažoval, že by se domů vrátil bez ohledu na vývoj situace v NHL. Vše se ale změnilo poté, co Calgary postoupilo do finále zámořské soutěže. "Původně jsme zvažovali, že se pokusíme vyvázat Romana z kontraktu u Flames. Ale klub se jak známo dostal do finále Stanley Cupu, s Turkem pravděpodobně nadále počítá. Uvidíme, jak všechno dopadne," dodal Henyš. Zatímco u trojice Turek, Dvořák, Prospal je vše jasné, o Melicharově možném příchodu se teprve bude jednat. I o jeho start však českobudějovické vedení stojí. "Prezident a manažer mě požádali, abych Josefa oslovil s tím, zda nemá zájem za českobudějovický klub hrát," řekl agent.

autor: čro čb | zdroj: ČTK
Spustit audio