Vyšetřování lékařů, kteří podváděli při transplantacích, začalo

7. červenec 2013

Nejen saská ale i celoněmecká média se věnují případu tří lékařů z univerzitní kliniky v Lipsku, kteří podváděli při transplantacích orgánů. Pacienty, kteří jim zaplatili, posouvali na čekacích listinách dopředu.

Případem se začalo zabývat státní zastupitelství. Jedním z cílů vyšetřování je zjistit, zda kvůli jejich praktikám někteří nemocní zbytečně nezemřeli.

Nicht nur die sächsischen, sondern auch die ganzdeutschen Medien widmeten sich dem Fall der drei Ärzte an der Universitätsklinik in Leipzig, denen vorgeworfen wird, Organtransplantationen manipuliert zu haben. Sie haben die Patienten, die ihnen bezahlt haben, auf der Warteliste nach vorne zu platzieren. Die Staatsanwaltschaft eröffnete jetzt ein Verfahren. Ziel der Ermittlung ist zu klären, ob durch diese Praktiken andere Patienten nicht unnötig gestorben sind.

Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.