V Chebu našli v kontejneru živé novorozeně

9. červenec 2013

Odloženou novorozenou holčičku našel včera odpoledne v Chebu náhodný kolemjdoucí. Ležela v jedné z popelnic v ulici Matěje Kopeckého. Podle zdravotníků se jedná o v pořádku donošené novorozeně. Dítě bylo podchlazené. V současné době je v péči lékařů místní nemocnice.

Po svědcích i rodičích už pátrají kriminalisté, řekl policejní mluvčí Pavel Valenta. Ti také žádají veřejnost o pomoc. Veškeré informace je možné telefonovat na linku 158. Kvůli počátku vyšetřování policie zatím nechce zveřejnit další informace.

V současné době krajští kriminalisté pátrají po těhotné ženě ve věku 20 až 30 let, štíhlé postavy s černými vlasy česanými do culíku. Žena měla na sobě nápadně barevné oblečení. Kriminalisté dále zjistili, že se pohybovala v doprovodu doposud neznámého muže v pondělí kolem 9. hodiny v okolí obchodního domu LIDL ve Františkových Lázních.

Podle zdravotníků ležela odložená novorozená holčička v kontejneru několik hodin. Její stav se nyní pomalu zlepšuje, nicméně stále zůstává v chebské nemocnici.

Záhadnou stále zůstává, proč byl malý novorozenec nalezen v kontejneru. V Chebu se v areálu nemocnice nachází babybox na odložené děti. V celém Karlovarském kraji jsou dokonce tři. Kromě Chebu je tato vyhřívaná schránka také v nemocnicích v Karlových Varech a Sokolově.

autor: Pavla Sofilkaničová
Spustit audio