„Královské miminko může dostat jakékoli jméno na světě,“ tvrdí expertka

První dítě britského prince Williama a jeho manželky Kate se má narodit každým dnem. Britové sázejí na přesný den narození malého prince či princezny i na jméno čerstvého přírůstku. Ve hře jsou stovky miliónů liber, a z radostné události se tak současně stala největší sázková příležitost na britských ostrovech za posledních 30 let.

„Prošli jsme naše záznamy 10, 20, 30 let nazpátek a tohle je prostě jednička novodobého sázení. Vysvětlujeme si to tím, že se do Kate a Williama všichni zamilovali,“ hodnotí současné sázky Jessica Bridgeová, která je expertkou jedné z největších sázkových kanceláří Ladbrokes.

Moderní královský pár

Klienti v ní ročně prosázejí 16 miliard liber, tedy asi 480 miliard korun. Enormní množství sázek, které se týkají nového přírůstku do královské rodiny, si Jessica vysvětluje jako vyjádření sympatií nastávajícím rodičům.

„Tenhle mladý a moderní pár boří mýtus o zkostnatělé a staromódní královské rodině. Kate s Williamem se chovají tak normálně, že se s nimi dokážou identifikovat nejen lidé tady v Británii, ale vůbec po celém světě,“ říká Jessica.

Čtěte také

„Je to trošku jako loterie, jako sázet na Velkou národní steeplechase. Nikdo nemá tušení, jak to dopadne. Královské miminko může dostat jakékoli jméno na světě. Nikdo nic neví. Prý ani William s Kate neznají pohlaví potomka. Takže si to lidé chtějí užít a sázejí vlastně pro zábavu,“ dodává Jessica.

Plyšový medvídek pro princeznu?

Sázkaři jsou ovšem neobyčejně pozorní a chytají se jakéhokoli náznaku či nešikovného prohlášení. A tak je soudě podle kurzů mnohem pravděpodobnější, že Kate s Williamem budou mít holčičku. Tím pádem i první čtyři jména s nejnižším kurzem patří dívkám. Až pátý je George s kurzem 10 ku jedné.

Vchod nemocnice Lindo Wing, kde se narodil i princ William

„Když byla na návštěvě Grimsby, dostala Kate plyšového medvídka. Poděkovala a řekla, že si ho vezme pro svou d… A pak se zarazila. Všichni řešili, co tím myslela.

Čtěte také

Hodně lidí usoudilo, že chtěla říct ‚pro svou dceru‘, a proto se začalo hromadně sázet na narození malé princezny,“ vysvětluje Jessica, podle níž královská rodina neoplývá moc velkou představivostí, co se jmen týče.

Používá totiž v podstatě stále stejnou množinu jmen. Ladbrokes tudíž teď nejvíc favorizuje narození malé Alexandry. V těsném odstupu následuje Victoria a za ní jsou pak v kurzu 8:1 Elizabeth a autorem tohoto příspěvku upřednostňovaná Diana.

Jasnovidka má kurz 10 tisíc ku jedné

„Nedávno jsme tu měli jasnovidku, která tvrdila, že ve snu mluvila s duchem lady Diany, tedy s matkou prince Williama. Duch jí měl prozradit, že se narodí holčička, že dostane jméno Victoria, bude to přesně toho či onoho dne, uvedla přesné míry dítěte i barvu jeho vlasů,“ vzpomíná Jessica.

„Chtěla vědět, jaký bychom jí na to všechno dali kombinovaný kurz. Stanovili jsme ho na 10 tisíc ku jedné. Vsadila si 50 liber s tím, že případnou výhru věnuje celou na charitu,“ pokračuje expertka sázkové kanceláře.

Čtěte také

„Nebýt slibu, že výtěžek půjde na charitu, nejspíš bychom bývali takovou extravagantní sázku nepřijali,“ tvrdí s úsměvem Jessica Bridgeová. Podle ní je sázková kancelář mimořádně bdělá na případné zneužití interních informací. Prý to ale není o nic víc, než v případě sportovních utkání.

Události bude přihlížet celý dav novinářů

„Když někdo napochoduje do pobočky Ladbrokes blízko Windsoru nebo Sandringhamu a bude chtít vsadit 50 tisíc liber na to, že se malá princezna bude jmenovat Victoria, tak se nám rozezní poplašné zvonky. S tím jak se porod blíží, můžeme některé sázky odmítnout. Ale jsme tu kvůli byznysu a sázkaři na nás logicky chtějí vydělat peníze,“ dodává Jessica.

Jessica Bridgeová si ale myslí, že navzdory pokušení k ničemu takovému nedojde a žádný bodyguard, který doprovázel Kate na ultrazvuku, se na pobočce některé ze sázkových kanceláří neobjeví.

autor: Jiří Hošek
Spustit audio