Bohumil Klepl: Muži jsou vtipnější než ženy

20. červenec 2013

Záludnosti manželského soužití a divadelní prkna. Především o nich mluvil v sobotu na Radiožurnálu Bohumil Klepl, který má za sebou premiéru hry Opačné pohlaví na pražském Vyšehradě. „Premiéra dopadne vždycky dobře – přece vám nikdo neřekne, že to bylo blbé,“ říká.

To se takhle jednou na večeři setkají dva manželské páry – a zjistí, že mají společného možná víc, než je na první pohled zřejmé… Tak začíná hra zřejmě nejhranějšího současného britského dramatika Davida Tristrama s názvem Opačné pohlaví.

Sám autor se o hře vyjádřil tak, že prý se mu příliš nepovedla. S tím však Bohumil Klepl nesouhlasí: „Napsal hru pro konkrétní herce. Někdy proto nechápeme souvislosti. Proto jsme hru museli trochu předělat,“ upozorňuje herec.

Čtěte také

„Ochuzeni“ tak budete sice o typický londýnský humor, zato se však těšte na humor český. A chybět nebudou ani červené ponožky!

Proč právě červené? I to se v rozhovoru dozvíte. Kromě toho vám Bohumil Klepl vysvětlí, proč si myslí, že jsou muži vtipnější než ženy. A pochopíte i to, proč o sobě tvrdí, že je v Opačném pohlaví „úplný debil“…

Záznam celého rozhovoru s Bohumilem Kleplem a dalšími Hosty Radiožurnálu si můžete poslechnout v iRadiu.

autor: als
Spustit audio