Chytilová: Na dokument o sobě jsem se dívala s hrůzou

Projekce třetího dne Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech už jsou v plném proudu. Fanoušky a hlavně fanynky stále přitahuje hvězda trilogie Pán prstenů americký herec Elijah Wood. V jeho stínu si festivalové atmosféry užívají i další hvězdy jak světového, tak i českého stříbrného plátna.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Věra Chytilová

Věra Chytilová | Foto: Vladimír Kroc | Zdroj: Český rozhlas

Na festivalu například na projekce chodí známá francouzská herečka Jacqueline Bissetová. V jejím programu nechyběl ani film Věčný svit neposkvrněné mysli, v němž hraje právě i Wood. Z českých osobností dorazila i režisérka Věra Chytilová. Ta v Karlových Varech uvedla dokument Jasminy Blaževič o sobě samé nazvaný Cesta.

"Já jsem se na něj dívala s hrůzou, protože vždycky setkání sama se sebou je jistá hrůza, že jo. Vlastně spíš jsem chtěla vidět nějaké lidi, kteří mají zájem o film a dali by mi peníze na film, který se mi nyní produkčně zhroutil," svěřila se Chytilová.

Dnes je na programu celkem 56 filmových představení. V soutěži budou bojovat o Křišťálový globus psychologické drama z druhé světové války Napola německého režiséra Dennise Gansela a drsná groteska o "velkém hokeji a lidské malosti" Mistři, prvotina režiséra Marka Najbrta.

Už od rána se tradičně tvoří fronty před pokladnami, o některé tituly je větší zájem, než je kapacita sálů. Během prvních dvou dnů pokladny vydaly přes 43 tisíc vstupenek.

Petr Doležel Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme