Letní filmová škola v Uherském Hradišti

26. červenec 2013

V Uherském Hradišti se už podevětatřicáté koná další z tradičních filmových svátků léta – Letní filmová škola. Opět nabídne bohatý filmový i doprovodný program, z toho filmového jmenujme velkou retrospektivu polských historických velkofilmů, projekci snímku Vojtěcha Jasného Všichni dobří rodáci z čerstvě zrestaurované kopie, připomenutí nástupu fašismu v Německu v roce 1933, půlnoční projekce zombie filmů... a to samozřejmě zdaleka není všechno.

Jedna ze sekcí Letní filmové školy byla pojmenována Širokoúhlá šedesátá. Tomáš Pilát mluvil s uměleckou ředitelkou Filmovky Ivou Hejlíčkovou nejdříve právě o českých širokoúhlých filmech šedesátých let minulého století.

Z doprovodného programu snad jen dva tipy: v rámci akce budou k vidění i dvě zajímavé výstavy. První z nich nabídne unikátní fotografie Lette Valesky ze zlaté éry Hollywoodu (a v září se přesune do pražského Amerického centra), druhá představí snímky režiséra Vojtěcha Jasného. Vojtěch Jasný bude přitom patřit k váženým hostům Letní filmové školy.

Spustit audio