Železnice z Českých Budějovic na Prahu stále stojí. Hasiči evidují na Českobudějovicku 150 zásahů

30. červenec 2013

Silné bouřky zkomplikovaly dopravu na silnicích i na železnici. Nejhorší byla situace mezi Prahou a Českými Budějovicemi, kde cestující kvůli popadaným stromům stále čekají výluky. S odklízením následků bouře pomáhají hasiči.

Vlaky stále nejezdí mezi Táborem a Benešovem. Náhradní dopravu zajišťují autobusy. Cestující ovšem musí počítat s tím, že autobusů je pouze omezený počet.

Železničáři nyní opravují poškozené trakční vedení mezi Střezimíří a Ješeticemi. Provoz vlaků by měl být obnoven dnes ve 12 hodin.

Cestující dnes čeká na trati České Budějovic - Praha ještě další, tentokrát plánovaná výluka v úseku mezi Dynínem a Veselím nad Lužnicí. Také zde až do čtvrt na čtyři odpoledne náhradní přepravu zajišťují autobusy.

Čtěte také

Jihočeští hasiči vyjeli v souvislosti se včerejšími nočními bouřkami na sto padesát míst. Likvidovali následky silného větru a místy i krup. Nejčastěji zasahovali na Českobudějovicku, Jindřichohradecku a Táborsku.

„Nejčastějším zásahem, který naši hasiči prováděli, bylo odklízení stromů, které také často blokovaly silnice a i železniční tratě. Dále evidujeme asi 20 případů čerpání vody. Dále potom jsou to i události, které jsou spojeny s popadaným dráty elektrické energie, kde naši hasiči spolupracovali s energetiky příslušné firmy,“ upřesnila mluvčí hasičů Vendula Matějů.

Na několika místech kroupy a silný déšť poničily střechy domů. Z tohoto důvodu také hasiči zajistili evakuaci asi čtyřiceti dětí z letního tábora u Radlic na Jindřichohradecku.

autoři: Jitka Cibulová Vokatá , Jan Kopřiva , Marína Dvořáková
Spustit audio