Motocyklový závodník Jaroslav Huleš zemřel

Motocyklový jezdec Jaroslav Huleš dopoledne zemřel na následky zranění, které si způsobil při pokusu o sebevraždu oběšením. Od víkendu ležel v písecké nemocnici s těžkým poškozením mozku. Na život si dlouholetý účastník mistrovství světa sáhl v den svých třicátých narozenin.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jaroslav Huleš

Jaroslav Huleš | Foto: Petra Mášová

Hulešovu smrt oznámila jezdcova manželka Eva, která společně s rodinou zároveň poděkovala všem příznivcům, kteří se v minulých dnech zajímali o Hulešův aktuální zdravotní stav.

"Náš dík a uznání patří lékařům nemocnice v Písku, jejichž velká snaha byla nakonec marná. Přístup mnoha příznivců je nám velkou morální oporou v těchto těžkých chvílích," uvedla Eva Hulešová, s níž měl jezdec čtyřletého syna Jakuba.

Čimelický závodník jel svůj první závod v patnácti letech na vypůjčené motorce v rámci mistrovství Moravy. V roce 1991 poprvé vystoupil v mistrovství republiky na stupně vítězů a o rok později vybojoval svůj první mistrovský titul.

Premiérový start v mistrovství světa si Huleš odbyl v roce 1993, když startoval na svém oblíbeném Masarykově okruhu na divokou kartu a dojel na 23. místě. Od té doby absolvoval přes sto Velkých cen a jeho největšími úspěchy byla šestá místa v Jerezu v roce 1998 a v roce 2001 na Sachsenringu. Před třemi lety obsadil konečné patnácté místo ve třídě do 125 ccm.

Loni v prosinci organizátoři šampionátu nepovolili Hulešovi návrat do seriálu v jeho oblíběné třídě, přestože už měl domluvené angažmá s českým týmem Elit. Oficiálním důvodem byl příliš vysoký věk pro účast v nejslabší kubatuře.

V lednu se dohodl na startu v německém šampionátu superbiků, ale nakonec zamířil do mistrovství světa ve vytrvalostních závodech. V dubnu si však při pádu během tréninku na Masarykově okruhu v Brně vážně poranil ruku a rameno a úvod sezóny zmeškal.

Snem "čimelického ďábla" bylo vybojovat titul mistra světa. V cestě mu ale často stála zranění a problémy se strojem, stájí či s celou organizací. Sen zůstal nenaplněn, v den svých třicetin se milovník rychlosti, rybaření a italské kuchyně ve svém domě dobrovolně rozhodl ukončit svůj život.

Petr Jansa, Martin Hromádka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme