Nastupovat! Kavárna POTMĚ přijíždí na Open Air Festival do Panenského Týnce

5. srpen 2013

Jaký je svět bez světla a barev? To si mohou vyzkoušet návštěvníci Open Air Festivalu v Panenském Týnci. Autobus s neobvyklou Kavárnou POTMĚ zavítá na festival od 9. 8. do 11. 8. Ochutnat šálek vyhlášené černočerné kávy mohou návštěvníci celý den od 10 do 22 hodin.

Na palubě autobusu uvidíte svět novýma očima. Stačí se nechat vést a důvěřovat těm, kteří jsou s tmou dokonale sžití. Sehraný tým nevidomých kavárníků Vás usadí do jednoho z šesti kupé a dříve, než Vám donesou černou kávu, můžete objevovat organické, ladné tvary prostoru, ve kterém se nacházíte. Každé kupé je očalouněno materiálem s jinou strukturou, aby podněcovala Vaši fantazii. Orientace v černočerném prostoru je možná jen po hmatu. Brzy však objevíte, že svět pod rouškou tmy může být nečekaně laskavý, plný vjemů, pocitů, inspirace," uvedla Martina Kaderková, ředitelka Nadačního fondu Českého rozhlasu.

Uvnitř kavárny se o Vás postará zkušený tým nevidomých číšníků. Její návštěvou přispějete do sbírky Světluška 170 Kč a jako památku na neobyčejný zážitek si odnesete hrníček.


Další letošní zastávky Kavárny POTMĚ

9. – 11. 8. Panenský Týnec, Open Air Festival

2. – 8. 9. Brno, Galerie Vaňkovka

13. – 15. 9. Jičín, Valdštejnovo náměstí

26. – 28. 9. Olomouc, Horní náměstí

Sledujte naši cestu na Facebooku a www.svetluska.net

Kavárnu POTMĚ na kolech zahájila své druhé turné začátkem května v Praze. Prvními pasažéry na palubě zatemněného autobusu bylo šest přátel Světlušky: patronka Aneta Langerová, Saša Rašilov, Ondřej Brzobohatý, Jiří Macháček, Ivana Chýlková a Bára Hrzánová.

„Tma je ostrov naděje. Myslím, že si pořídím vlastní autobus, ve kterém budu trávit svůj volný časJ,“ zaznělo od Anety Langerové.

„Vidět je výhoda, kterou řada z nás vnímá jako běžnou věc. Díky Kavárně POTMĚ jsem si téhle výhody začal zase vážit,“ uvedl Ondřej Brzobohatý.

„POTMĚ krásně je,“ říká Saša Rašilov.

„Díky za nečekaně krásný zážitek! Původně jsem se těšil, že budu moc osahávat Ivanu Chýlkovou, ale nakonec jsem v Kavárně POTMĚ zjistil, což jsem nečekal, že mám i velice blízký vztah k Ondřeji Brzobohatému a Sašovi Rašilovi,“ uvedl Jiří Macháček.

„To jsem šťastná, že nemusím žebrat u Vladimíra Remka, aby vyprávěl. Mohu si charakter díky Vaší kavárně ušetřit. Byla jsem TAM!!! Děkuju,“ zaznělo od Báry Hrzánové.


Poděkování partnerům Kavárny POTMĚ v autobuse:
Kavárna POTMĚ je umístěna v kloubovém nízkopodlažním autobusu - model SOR NB 18, který Světlušce darovala společnost Veolia Transport. Projekt interiérové přestavby vypracovalo architektonické studio PHA a realizovala ji firma Bomita. Doprovodné vozidlo na výjezdy s Kavárnou POTMĚ zapůjčil Ford Motor Company. Suroviny poskytla a profesionální kávovary zapůjčila společnost LE PATIO INTERNATIONAL, distributor značky ILLY. Nealkoholické nápoje dodala společnost Coca Cola a Fontana. Tiskoviny vytiskla společnost SVS a FELCO PRAHA. Všechny služby a produkty poskytli partneři Světlušce zdarma či za symbolické částky. Poděkování patří samozřejmě finanční skupině AXA, hlavnímu partnerovi Světlušky, díky kterému se projekt mohl realizovat. Na projekt přispěla také společnost HERBADENT, hlavní partner Světlušky a firmy ČSOB a ELEKOM. Velký dík náleží Českému rozhlasu, který nadační fond před 12 lety založil a je jeho velkou podporou.
Dárci mohou Světlušku podpořit kdykoliv v průběhu roku odesláním dárcovské SMS na číslo 87 777 ve tvaru DMS SVETLUSKA (1 DMS = 30 Kč, Světluška obdrží 27 Kč), nebo ve tvaru DMS ROK SVETLUSKA (pravidelná měsíční podpora Světlušky ve výši jedné DMS po dobu jednoho roku). Sbírkové konto Světlušky "deset devítek" 99999 99999/0100 je rovněž otevřené po celý rok.

Spustit audio
autor: Oddělení komunikace