Zateplení se dočkají další dvě chebské školní budovy

6. srpen 2013

Další dvě školní budovy v Chebu se ještě letos dočkají kompletního zateplení. Jedná se o objekt 6. základní školy v ulici Obětí nacismu a mateřské školy v ulici Do Zátiší na sídlišti Skalka. Na realizaci této akce se městu podařilo získat dotaci z Operačního programu Životní prostředí, která má pokrýt 90 procent nákladů.

„Zateplení obou budov mělo podle zpracované projektové dokumentace stát přibližně 20 milionů korun, ve výběrovém řízení zakončeném elektronickou aukcí se nám však cenu podařilo snížit na 15 milionů,“ uvedl chebský místostarosta Tomáš Linda.

V obou objektech dojde jak k zateplení a rekonstrukci fasády, tak k výměně stávajících oken a dveří. Stavební práce, s jejichž zahájením se počítá v průběhu srpna, by měly trvat přibližně čtyři měsíce. „Práce budou probíhat tak, aby po zahájení školního roku co nejméně omezovaly provoz ve škole. Do konce prázdnin bychom proto chtěli mít vyměněna okna,“ vysvětlil místostarosta.

Nynější zateplení 6. základní školy v ulici Obětí nacismu a mateřské školy na sídlišti Skalka je již druhou větší investiční akcí v chebských školních zařízeních, která je realizována s finanční podporou z Operačního programu Životní prostředí. V roce 2008 z něj město získalo jedenáctimilionovou dotaci na zateplení školek v ulicích Osvobození a 26. dubna a na Malém náměstí na Zlatém vrchu celkem za 19 milionů korun.

autor: Radim Jehlík
Spustit audio